KFC

Bem vindo ao site do Knife Fighting Club.

O KFC é um clube nascido da união de pessoas interessadas em aprender, desenvolver e aprimorar seus conhecimentos e habilidades no uso de lâminas curtas para defesa pessoal e combate.

Neste site compilamos material para estudo teórico, a ser discutido e testado em nosso treinos.

Não aconselhamos tentar aprender algo válido de ser posto em prática apenas acompanhando a parte teórica aqui apresentada. Para tanto, recomendamos treinamento com instrutores responsáveis.

Ou ainda, juntar-se a nós, e aprendermos juntos.



NÃO ACONSELHAMOS NINGUÉM A TENTAR UTILIZAR UMA FACA PARA DEFESA PESSOAL.

NUNCA ESQUEÇA, PUXAR UMA FACA É UM BOM MOTIVO PRA TOMAR UM TIRO.

UMA FACA NÃO INTIMIDA NINGUÉM, A NÃO SER SUJA DE SANGUE.

MAS AÍ, A MERDA JÁ TERÁ SIDO FEITA.



terça-feira, 9 de novembro de 2010

TIPS

1. When learning the full extended cut, which is a result of the unfulfilled thrust, there will be a marked tendency to assist the action with wrist movement. AVOID THIS WHEN LEARNING. The cut is a completely natural action of the arm. Later when you understand this natural action, you may add additional wrist action to supplement the natural whip.
2. Draw the blade back to the guard position immediately after the cut is made.
3. Keep the blade pointed at the throat at all times except when making definite attacks to other targets.
4. Practice executing the full VERTICAL and HORIZONTAL CUT until the action is clean. The blade must avoid making circles at the full extension of the arm. These circles are the result of forced action of the wrist or forearm, preventing the NATURAL ACTION of the blade.
5. Begin your practice with the hand so that you may better understand and control the whip action.
6. Continue your practice until you work out the stiffness in the elbow joint. The tendons in this area will feel the strain while you're learning the thrust and cut.



The in-quartata or out-of-line starts from the guard position. Conceal the nature of your attack until opponent is in range

Nenhum comentário: